KSK Beveren heeft kennis genomen van het recente interview dat voormalig aanvoerder en clubicoon Yves Van Lokeren heeft gegeven in Het Laatste Nieuws. Allereerst wil de club Yves bedanken voor zijn jarenlange inzet en toewijding aan KSK Beveren. Als kapitein en rots in de branding heeft Yves gedurende zes seizoenen een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van onze club. Bestuur, partners, fans en vrijwilligers koesteren zijn rol in deze prestaties en het is met grote waardering dat we terugkijken op zijn periode bij de club.

Het bestuur van KSK Beveren neemt alle beslissingen in het belang van de toekomst van de club, met als doel de waarden, normen en traditie van KSK Beveren op het hoogst mogelijke niveau in het Belgisch voetbal te laten herleven. In de voorbereiding op dit seizoen werd daarom gefocust op dynamiek, intensiteit, volume en werkethiek, kernwaarden die centraal staan in onze langetermijnvisie voor de verdere ontwikkeling van het team. Hoewel Yves Van Lokeren voor altijd deel zal uitmaken van de geschiedenis van KSK Beveren, heeft hij deze voorbereiding impliciet en expliciet aangegeven dat hij geen deel wenste uit te maken van deze toekomstvisie voor de club.

Wij hebben als bestuur, en met zijn enorme staat van dienst in het achterhoofd, deze keuze gerespecteerd en meegewerkt aan een oplossing voor de speler. Als bestuur betreuren wij uiteraard de uitspraken van de heer Van Lokeren, maar wij kunnen deze ook plaatsen. Wanneer een einde komt aan een langdurige en passionele relatie, is het niet ongewoon dat 1 van de partijen ontgoocheld achterblijft.

Wij willen benadrukken dat Yves Van Lokeren, als clubsoldaat, aanvoerder en legende van KSK Beveren, altijd met open armen zal ontvangen worden door de geel-blauwe familie en wensen de speler alle succes in zijn verdere carrière.