Beveren was de eerste wedstrijd vrij door het forfait van Eendracht Aalst en mocht eindelijk aan de bak. De verplaatsing naar SK Berlare is voor niemand een gemakkelijke opdracht dus stond er voor de Leeuwen onmiddellijk een zware klus te wachten.

Het werd een wedstrijd met twee ploegen die goed en aanvallend voetbal wouden brengen aan hoge intensiteit. In combinatie met een uitstekende scheidsrechter die de stevige maar faire duels goed aanvoelde, werd het een wedstrijd die geen seconde verveelde! Beveren kwam in de eerste helft op voorsprong nadat Geoffrey Schelfhout de voorzet van Emiel De Schepper kon binnen koppen. Het spel ging voortdurend over en weer en doelpunten hingen langs beide kanten in de lucht. Maar doelman Zeb Van Gerven en de Beverse verdediging zorgden ervoor dat we met een 0-1 gingen rusten.

In het begin van de tweede helft ging Beveren nadrukkelijk op zoek naar de 0-2 maar Van Gerven pakte telkens uit met een sublieme redding. Net wanneer de Beverse storm dreigde te gaan liggen werd onnodig balverlies afgestraft door Yentl Van De Velde die het leer simpel maar mooi voorbij de doelman trapte. Berlare was van slag en op een dolle acht minuten ging het van 0-2 naar 0-4. Emiel De Schepper tekende voor beide doelpunten! De eerste was een binnentikker maar de tweede ging onhoudbaar via de paal staalhard binnen. Beveren vergat nadien om de score nog verder uit te diepen maar dat kon de vreugde na het laatste fluitsignaal niet bederven. De vele nieuwe gezichten konden meteen rekenen op de erkenning van de supporters en werden hartelijk ontvangen voor het feestje nadien.

Een complete ploeg prestatie met alleen maar uitblinkers is de samenvatting van wat dit “vernieuwde” Beveren op de mat legde en dat zo vertrouwen tankt voor de zware start van de competitie.

Volgende wedstrijd: zaterdag 14 september om 20u00: KSK Beveren – HRS Haasdonk