Een bezoek naar het stugge Svelta Melsele is zelden een gemakkelijke opdracht. En dat bleek ook deze avond niet anders te zijn. Svelta zakte zoals verwacht diep in en loerde op de tegenaanval in de eerste helft. Met de snelle Arno Janssens op de linkerflank was het dikwijls opletten geblazen voor geel-blauw. Voor Beveren was het zoeken naar een opening en ging de bal goed rond, maar uitgespeelde kansen kregen we niet te zien. Beveren was gevaarlijk op stilstaande fases en via de tweede bal na een voorzet. Maar de bal zou in de eerste helft niet goed vallen en we gingen, na een kansarme vertoning, met 0-0 de rust in.

Beveren kwam goed uit de kleedkamer maar doelman Jargo Pauwels liet zich niet verrassen. Hetzelfde verhaal voor de Beverse doelman Fabio Liessens die tot tweemaal toe een gevaarlijke counter onschadelijk maakte. Uiteindelijk viel de bal dan toch eens goed voor Beveren en Roy Bultheel schilderde de bal enig mooi in doel. In het slotkwartier waren er nog kleine kansjes voor beide teams maar Beveren speelde de wedstrijd op een volwassen manier uit.

Zo werd het alweer een moeilijke avond op Svelta maar met de drie punten op zak maken we ons op om SK Munkzwalm, de kampioen van vorig seizoen, te ontvangen.