De vraag was of Beveren de sterke prestatie van tegen Berlare kon bevestigen in de altijd geladen derby tegen Haasdonk. Het werd een wedstrijd vol strijd en passie waarin geel-blauw opnieuw toonde dat het ondanks de grote verjonging het in staat is om volwassen een wedstrijd aan te pakken en vooral uit te spelen. Grote mogelijkheden bleven lang uit in de eerste helft maar Beveren had een licht overwicht in het spel en in de duels. En kon dat overwicht omzetten in een voorsprong via Arnold Mulume. Arnold kon zijn eerste basisplaats bekronen met een sterke prestatie en dus ook met een rake kopbal! Zo konden we met een 1-0 voorsprong de rust in gaan.

In het begin van de tweede helft kregen we een andere spelbeeld want Beveren liet het initiatief aan de bezoekers. Die botsten op een krachtige verdediging die dan ook gretig bij de balrecuperatie naar voor stormden. Eén van die uitbraken zou uiteindelijk de wedstrijd in zijn definitieve plooi leggen. Warre Ponnet begon niets vermoedend diep op eigen helft aan zijn raid naar voor zoekend naar een afspeelpunt. Maar buitenspelpositie of een dekking zorgden ervoor dat hij maar bleef gaan. Met de bal aan de voet werd hij achtervolgd door vier roodhemden en die aan de rand van de zestien hem foutief afstopten. Rood en een vrije trap op een uitstekende positie. Geoffrey Schelfhout nam dit in dank aan en knalde in zijn gekende stijl zijn tweede doelpunt van het seizoen tegen de netten. Het vizier van Beveren stond daarna niet meer op scherp en verzuimde zo om de score nog verder uit te diepen. Maar dat is dan ook muggenziften op de strijdlust, de grinta en de wil die er was om te winnen! Alweer een overwinning van het geheel, van en voor de Leeuwen!

Volgende wedstrijd wacht ons alweer een derby op verplaatsing bij het altijd moeilijk bespeelbare Svelta Melsele op 21 september om 19u30!