Wie is KVV Sint-Denijssport

Nieuwe reeks, nieuwe tegenstander. Tijdens deze voorbereiding stellen we u graag onze tegenstrevers voor in 1ste Provinciale. Vandaag: KVV Sint-Denijssport.

Koninklijke Vlaamse Voetbalvereniging Sint-Denijssport werd opgericht in 1922, maar sloot zich pas 15 jaar later (in 1937) aan bij de KBVB waar het stamnummer 2533 kreeg toebedeeld. De groen-witte club speelt sinds 1996 op de terreinen van Kleinkouterken in Sint-Denijs-Westrem, deelgemeente van de stad Gent en vooral bekend als locatie van Flanders Expo.

Sint-Denijs beleeft vandaag de dag absolute hoogdagen, want de club zal voor het eerst in haar 100-jarige geschiedenis aantreden in de hoogste provinciale reeks, nadat het vorig seizoen via de eindronde wist te promoveren door Bazel en Kieldrecht te verslaan. Dat is bijzonder opvallend, want in 2019-2020 speelde de club nog in 3de Provinciale.

Ondanks haar provinciale status heeft Sint-Denijs enkele bekende namen in de rangen gehad. Zo speelden twee legendarische Buffalo’s voor de club. Maurice ‘de Roste’ Willems, clublegende en voormalig Belgisch topschutter was de eerste. Freddy Chaves, toch ook goed voor bijna 200 doelpunten voor La Gantoise, speelde er dan weer in de sixties tot diep in zijn veertiger jaren. Rode Duivel en Club Bruggecoryfee Pierre Carteus speelde er in het seizoen 1982-1983.

Kersvers Unionspeler Viktor Boone werd opgeleid in de befaamde jeugdwerking (één van de grootste uit de provincie) van de club, net als Yari Stevens van AA Gent. Een ander jeugdproduct koos uiteindelijk voor een geheel andere loopbaan: huidig burgemeester van Gent, Mathias De Clercq, genoot bij Sint-Denijs van zijn jonge jaren als voetballer.

Maar ook het huidige team van de promovendus kent enkele bekende namen. Zo werd middenvelder Malick Gaye (foto rechts) overgenomen van HO Kalken. Hij heeft een verleden bij onder meer Sint-Niklaas, OH Leuven, Deinze en Eendracht Aalst. Opvallendste nieuwkomer is echter doelman Jordi De Jonghe (foto links), die de afgelopen tien seizoenen onder de lat stond bij het Nederlandse HSV Hoek. De Jonghe, opgeleid op de Freethiel, debuteerde als piepjonge snaak ooit in het eerste elftal van KSK Beveren in 2de Nationale, als invaller voor de geblesseerde Erwin Lemmens op het veld van FCV Dender. Hij speelde uiteindelijk 5 wedstrijden in competitie en trok in 2010 naar toenmalig tweedeklasser KSK Heist.