Welkom Talha Hos!

Linkerflankverdediger Ali Riza “Talha” Hos zal volgend seizoen voor onze Leeuwen uitkomen. De 33-jarige verdediger komt over van reeksgenoot Eendracht Bazel.
Talha werd geboren in het Turkse Izmir en voetbalde voor zijn komst naar België bij verschillende clubs in zijn vaderland. Zijn jeugdopleiding doorliep de linkspoot bij Ceylanspor, Altinordu FK en Kocaelispor. Bij die laatste eersteklasser speelde hij voor de beloften, vooraleer te kiezen voor hogere studies en af te zakken naar de regionale reeksen bij achtereenvolgens Yenibornovaspor, Ege University, Altinyildiz en Camdibi.
In 2013 verhuisde Talha naar België en besloot hij meteen de draad met voetbal weer op te pikken. Hij sloot zich aan bij Svelta Melsele, waar hij aanvankelijk een half seizoen speelde voor het B-elftal in derde provinciale. Vanaf het seizoen 2014-2015 werd hij een vaste waarde in het A-elftal van de Sveltanen: hij speelde er 140 wedstrijden in het eerste elftal en promoveerde met de club in 2017 naar de nationale reeksen. Afgelopen zomer verruilde hij Melsele voor Eendracht Bazel, waar hij tevens een vaste waarde is op de linkerflank.
 Wij heten Talha van harte welkom bij onze club en wensen hem veel succes toe!