SKB Worldwide #3: Worcester City

In de voorbereiding van het seizoen 2003-2004 trof Beveren in een thuismatch een nobele onbekende Engelse tegenstander, Worcester City FC uit de zevende divisie van het land. Reden daarvan was een gemeenschappelijke sponsor, Petrochem Carless. Beveren hield de zege eenvoudig thuis. Het werd 7-1 met alle doelpunten van Ivoriaanse makelijk: driemaal Yapi Yapo, tweemaal Joss, Diallo en Kaiper scoorden.

Worcester mag dan wel geen grootheid zijn in het Engelse voetbal, de stad is alom gekend over het Kanaal. Bijgenaamd ‘The Faithful City’, staat zij bekend als de plek waar de Engelse burgeroorlog in de 17de eeuw begon en eindigde en waar zich de trouwste aanhangers van het koningshuis bevonden (de koning werd helaas voor de stedelingen afgezet door de republikein Cromwell). Verder op het palmares van de stad met circa 100.000 inwoners: de oudste krant ter wereld én de azijnachtige Worcestersaus.

Sinds 1902 wordt er in de stad gevoetbald door Worcester City FC. De club slaagde er enkele jaren in om op het zesde niveau te spelen. De grootste stunt uit de clubgeschiedenis vond plaats in 1958-1959 toen na Millwall ook het grote Liverpool werd verslagen in de FA Cup. Uiteindelijk strandde het sprookje in een thuismatch voor meer dan 17.000 fans tegen Sheffield United. In 2014 versloeg de club in diezelfde competitie ook Coventry. In de volgende ronde werd na strafschoppen verloren van Scunthorpe: de 13-14 score maakt een nationaal record voor langste strafschoppenreeks uit in de FA Cup.

Nadat het stadion van de club in 2013 werd verkocht aan een vastgoedmakelaar, kwam Worcester City in acute accommodatie- én financiële problemen terecht. Onder impuls van de supporters werd de club gered van liquidatie. Dit seizoen wordt gespeeld in de negende divisie van Engeland én dit terug in het eigenste stadscentrum na een afwezigheid van bijna 8 jaar.