Reactie KSK Beveren op berichtgeving WB

KSK Beveren heeft kennisgenomen van het persbericht van voetbalclub Waasland-Beveren met de uitnodiging om in gesprek te gaan over verleden, heden en toekomst van het voetbal in Beveren. De club kan ook bevestigen een schrijven te hebben ontvangen van de heer Antoine Gobin, CEO van Waasland-Beveren.

KSK Beveren bevestigt hierbij alleszins nog geen formele gesprekken te hebben gevoerd met Waasland-Beveren over deze kwestie.

Het bestuur van onze club zal zich in de komende dagen verder beraden over deze communicatie en zal de kwestie voorleggen op haar eerstvolgende ledenvergadering die binnenkort zal plaatsvinden. Indien ons bestuur het mandaat krijgt in dialoog te gaan met Waasland-Beveren van de leden, zullen wij deze taak op ons nemen.

KSK Beveren wenst echter te benadrukken dat onze leden, in ieder gegeven eindresultaat, het laatste woord zullen hebben en dat onze club, in de huidige stand van zaken, gebonden wenst te blijven aan de principes van structurele en betekenisvolle fanparticipatie, op ieder sportief niveau. Alleen deze manier van werken kan volgens ons leiden tot een gezonde en duurzame toekomst voor het voetbal.

Het stamnummer, de clubkleuren, de naam, het logo en de historie van KSK Beveren zijn absolute kernelementen die onze vzw, democratisch en transparant bestuurd en beheerd door de leden-supporters, voor altijd zal blijven verdedigen. Niet enkel in de afgelopen tien jaar, niet enkel vandaag, maar voor de rest van ons bestaan.

Iedere vorm van dialoog tussen onze beide clubs zal dan ook gebeuren met respect voor onze supporterswerking, onze democratische waarden en onze juridische rechten als bezitter van het stamnummer 2300 en merkrechthouder van bovenstaande kernelementen.

KSK Beveren is in ieder geval verheugd dat zijn legendarische geschiedenis nog steeds zorgt voor het nodige enthousiasme bij supporters en naar waarde wordt geschat door de nieuwe eigenaars van Waasland-Beveren.

Onze club zal in de komende dagen zich onthouden van verdere commentaar tot onze leden zich hebben uitgesproken over de volgende stappen. Wij zien onze fans graag zondag verschijnen om onze leeuwen naar de overwinning te schreeuwen tegen Dynamo Beervelde.