SK Beveren neemt afscheid van Filip Strobbe

De raad van bestuur van KSK Beveren heeft gisteren de moeilijke beslissing genomen om met onmiddellijke ingang een einde te maken aan de samenwerking met hoofdtrainer Filip Strobbe. Deze beslissing komt er na de tegenvallende resultaten die werden geboekt sinds de jaarwisseling, met in het bijzonder ook de matige prestaties uit de afgelopen weken. De recente 10 op 24 en het weggeven van een aanzienlijke voorsprong op de naaste concurrenten die hebben geleid tot de terugval naar plaats 2 in het klassement, passen niet binnen de ambities van onze club.
Filip Strobbe werd aangesteld in 2020 en kreeg meteen de moeilijke taak om onze club op sportief gebied mee door de Coronacrisis te loodsen. Het seizoen 2020-2021 werd helaas voortijdig stopgezet, na bemoedigende resultaten tijdens de openingsspeeldagen. Dit seizoen kreeg Filip voor de winterstop de ploeg op de rails, wat onder meer resulteerde in de leidersplaats en het winnen van de periodetitel. De vaak puike prestaties uit de heenronde staan helaas dan ook in schril contrast met het spelpeil uit de afgelopen weken.
KSK Beveren wenst te benadrukken dat dit geen eenvoudige beslissing is geweest, mede door de uitstekende en respectvolle samenwerking die onze club in de afgelopen seizoen heeft opgebouwd met Filip Strobbe. De club wenst Filip dan ook uitdrukkelijk te bedanken voor de bewezen diensten, zowel op als naast het veld. Wij wensen hem dan ook oprecht het beste toe in zijn verdere carrière.
Met deze beslissing wenst de raad van bestuur in te grijpen en de negatieve spiraal die is ontstaan in de afgelopen maanden te doorbreken. Met nog zes wedstrijden te gaan in de reguliere competitie hebben wij nog steeds het vertrouwen dat onze spelersgroep alsnog de titel kan behalen. Wij rekenen mee op onze supporters om deze eindsprint tot een goed einde te kunnen brengen.
De club heeft voorlopig nog geen vervanger voor Filip Strobbe en start de zoektocht naar een opvolger vandaag. In de komende week zullen de trainingen en de wedstrijd geleid worden door het trainerstrio De Wilde-Laureys-De Bruyn.