KSK Beveren Dames en SK Hippach Dames gaan een vriendschapsovereenkomst aan

Het vrouwenvoetbal in België zit al enkele jaren in de lift, maar ook in de andere landen is dit het geval. Zo ook in Oostenrijk waar SK HIPPACH ook de kaart van het vrouwenvoetbal trekt.

Zo ervaren we de kracht van sociale media. Onze bekendheid blijft niet enkel beperkt tot de gemeente, provincie of zelfs tot de landsgrenzen. Via sociale media zijn KSK BEVEREN DAMES en SK HIPPACH in contact gekomen met elkaar.

SK HIPPACH is een lokale voetbalploeg waarvan het stadion (Lindenstadion) gelegen is in de kleine, maar gezellige gemeente Hippach. Hippach zelf is een deelgemeente van het grotere en bekendere Mayrhofen. Mayrhofen ligt in de provincie Tirol en is beter bekend als populair zomer- en wintersportvakantiebestemming.

Menig voetballiefhebber herinnert zich SK HIPPACH ook nog wel als de plaats waar de Ajaxvoetballer Abdelhak Nouri bezweek aan een hartstilstand tijdens de voorbereidingswedstrijd op 8 juli 2017 tussen Ajax en Werder Bremen.

De dames van SK HIPPACH spelen hun wedstrijden op vrijdagavond en komen dit seizoen uit in de Oostenrijkse reeks “Vrouwen Landesliga Ost”. Je kunt hun resultaten volgen via de website www.tfv.at of via hun facebookpagina “Damenfußballmannschaft SK-Hippach” en “SK Hippach”.

Dames KSK BEVEREN wenst de damesploeg van SK Hippach alvast veel succes in dit seizoen!