In Memoriam: Roger Van Roeyen

Afgelopen vrijdag overleed op 99-jarige leeftijd de heer Roger Van Roeyen. Roger was een zeer belangrijk man in de geschiedenis van de gemeente Beveren, waar hij naast Schepen van Onderwijs ook dertig jaar lang fungeerde als gemeentesecretaris. Van Roeyen was daarnaast een fervent voetbalfan en was jarenlang actief betrokken als gewaardeerd bestuurslid van KSK Beveren.

Roger Van Roeyen werd geboren op 30 november 1921 en zou dus binnenkort een eeuwfeest hebben mogen vieren. Hij was al van bij de vroege beginjaren van onze club betrokken bij het bestuur en werd op 14 mei 1949 één van de eerste 16 leden die de statuten van de “maatschappij zonder winstbejag” (tegenwoordig de vzw) KSK Beveren ondertekenden. In de jaren ’50, voor de intrede van de allround coaches, maakte Roger deel uit van het selectiecomité die instond voor de wekelijkse ploegopstelling. Hij was al die jaren ook ondervoorzitter van de club en had een belangrijke rol in de vele geslaagde transfers en uitbouw van SK Beveren die uiteindelijk zouden leiden tot de grote successen van geelblauw.

Ook in de gouden periode van onze club, einde jaren 70 begin jaren 80, bleef Roger Van Roeyen een uitermate belangrijke schakel in de intussen al geoliede machine van KSK Beveren. Beveren slaagde er tegelijkertijd in om zijn sterren te behouden én om nieuwe talentvolle spelers aan te trekken, geen sinecure voor een kleine club. De diplomatie, ervaring en expertise van Roger waren daarbij van kapitaal belang. Als vertrouwenspersoon en bestuurder was hij ook nauw betrokken bij de transfer van Jean-Marie Pfaff naar Bayern München.

Wij wensen de nabestaanden van Roger heel veel sterkte toe bij dit verlies en danken hem voor de vele jaren van tomeloze inzet voor KSK Beveren.