In memoriam: Hugo De Raeymaeker

Op 28 november ll. overleed op 77-jarige leeftijd Hugo De Raeymaeker. De elegante aanvaller speelde zeven seizoenen op de Freethiel en scoorde 41 goals in competitie en 7 stuks in de Beker van België. Naam en faam verwierf hij in Europa door in de Beker der Jaarbeurssteden zowel uit als thuis tegen Valencia te scoren en zo de Spaanse topclub uit te schakelen.

Hugo, afkomstig uit Reet, begon op zijn negende bij Boom. Daar liet trainer Omer Van Boxelaer hem op zijn 17de debuteren in de eerste ploeg. De club werd kampioen in derde en zo speelde Hugo met Boom twee jaar in tweede klasse. In totaal speelde hij acht seizoenen voor de Steenbakkers en scoorde hij er 103 goals.

Halfweg de jaren zestig leek een transfer naar Club Brugge in de maak, maar Boom hield de overgang van haar goudhaantje tegen. Ook SK Beveren moest een paar seizoenen tevergeefs hengelen naar de spits, maar in 1968 lukte het eindelijk. Voor Hugo ging een droom in vervulling, maar hij gaf de club heel wat terug: 31 goals in de hoogste afdeling en de titel in tweede klasse in 1972-1973 waarin hij geen enkele match miste en 10 keer scoorde. Opvallend weetje ook over De Raeymaeker: de nochtans uiterst sportieve aanvaller was de eerste Beverenaar die een gele kaart ontving bij de intrede van de regel in 1970. In 1975 zette hij zijn loopbaan verder bij Willebroek. Later werd hij trainer bij SK Reet en FC Meerhof.

Tot de hoogtepunten van zijn Beverse loopbaan behoren onder meer zijn negen doelpunten in zijn eerste negen competitiematchen voor de club, maar uiteraard ook zijn doelpunten tegen Valencia in de Europacup. Hugo werd beroemd als “de Killer van Valencia” en werd enkele jaren geleden om die prestatie geroemd door voetbalschrijver Raf Willems tijdens de boekvoorstelling rond “80 jaar KSK Beveren”. Een meer dan terechte ode aan een uitzonderlijke man, die zijn stempel drukte op onze club.

Langs deze weg wenst onze club haar steun te betuigen aan de familie en vrienden van Hugo.