In memoriam Dirk Maes

Op 23 maart overleed op 93-jarige leeftijd Dirk Maes. Hij zal in Beveren eeuwig bekend blijven als de charismatische PR-man van KSK Beveren, een functie die hij meer dan 25 jaar vervulde in de glorieperiode van de club.

Dirk werd geboren in 1927 in de Verenigde Staten, toen zijn vader Luc Maes er een tiental jaren werkte in Paterson, New Jersey. Na de recessie in 1929 keerde de familie terug naar België en stichtte Luc de Waasland Botermaatschappij in de Hendrik Consciencestraat.

Via zijn zonen kwam Dirk in de jaren zestig in contact met de turnkring DES en leerde daar Theo Bauwens kennen. Samen stichtten ze de Beverse afdeling van de Wase Atletiekclub. Dirk Maes was in die tijd ook actief bij wielerclub Wij Willen en later, opnieuw via zijn kinderen, stapte hij ook in de paardensport. Hij startte zelfs een eigen fokkerij.

Begin de jaren 70, toen zijn boterbedrijf ging samenwerken met het grote zuivelbedrijf INCO uit Kallo, werd hem gevraagd toe te treden tot het bestuur van SK Beveren. Hij deed dat met volle goesting en de job van PR-man was hem op het lijf geschreven.

In september 1997 nam hij ontslag als bestuurslid, noodgedwongen omdat in de statuten stond dat 70 jaar de maximumleeftijd was voor een effectief bestuurslid. Hij bleef nog een jaar langer de persverantwoordelijke van de club, maar in juni 1998 nam hij definitief afscheid van geel en blauw. Als er één man nooit volledig is vervangen op de Freethiel, dan was het wel Dirk Maes. En laat dat geen verwijt zijn aan zijn opvolgers, maar wel een ode aan de uitstraling en het charisma van Dirk.

Langs deze weg willen we ons medeleven betuigen aan de familie en vrienden.