Het befaamde “proces-Guillou” is na 13,5 jaar definitief afgelopen!

De toekomst van KSK Beveren oogt rooskleurig: op sportief vlak staat het eerste elftal (heren) alleen op kop in 2de provinciale, terwijl ook het dameselftal met gezonde ambitie in eerste provinciale start uitkijkend om haar plaats in het nationale voetbal terug te winnen.

Maar ook naast het veld wordt nog steeds hard gewerkt om de glorierijke tijden van Blauw & Geel terug te doen herleven. Zo was er deze week wel bijzonder en historisch nieuws te rapen: het beruchte proces-Guillou kwam deze week definitief ten einde.

De claim van Jean-Marc-Guillou (en zijn voetbalacademie) heeft meer dan 13 jaar als een “zwaard van Damocles” boven KSK Beveren gehangen en was één van de redenen waarom de Gemeente Beveren in 2010 geen toekomst meer zag in de traditierijke club. De vordering van Guillou omvatte immers een bedrag van maar liefst 2,5 miljoen euro (in hoofdsom).

KSK Beveren heeft de claim van haar vroegere bestuurder Guillou vanaf de opstart van de procedure in 2006 ten stelligste betwist en kreeg in 2009 ook gelijk in eerste aanleg. Jean-Marc Guillou en zijn voetbalschool tekenden echter hoger beroep aan zodat de procedure voor het Hof van Beroep te Gent werd voortgezet.

Na tussenbeslissingen van het Hof in 2013 en 2014 bleek de interesse en inzet van Guillou toch af te zwakken en werd het proces op de lange baan geschoven.

Uiteindelijk heeft KSK Beveren in 2018 zelf initiatief genomen om het proces te doen beëindigen en heeft zij ook een akkoord bereikt met de raadsman van Guillou en zijn voetbalschool. Dit akkoord kaderde ook in de gerechtelijke reorganisatie die KSK Beveren in 2018 doorliep, waarbij zij erin slaagde om alle schulden weg te werken.

Door het trage verloop van de gerechtelijke molen is het pas op 12 september 2019 dat de procedure definitief werd afgerond en met name werd doorgehaald van de rol van het Hof van Beroep.

Met deze stap is het duidelijk dat KSK Beveren met een gerust gemoed kan blijven werken aan een mooie toekomst voor de traditierijke club. De club is tot op heden nog steeds de meest succesvolle club in Oost-Vlaanderen (met 2 landstitels en 2 Bekers van België op haar palmares) en doet er alles aan om haar supporters opnieuw in glorierijke tijden onder te dompelen.

Met aantrekkelijk voetbal en de nodige ambities trekken zowel de dames als de heren van KSK Beveren dit seizoen ten strijde en ook de jeugdwerking kent een heropleving en groeit jaar na jaar. De toekomst van KSK Beveren oogt rooskleurig, maar vooral ook Blauw-Geel!