Dames winnen ook hun 2de bekerwedstrijd!

 

Op vrijdagavond 06/09/2019 stond ons een verre verplaatsing te wachten naar Borsbeke. Tevens ook onze 2de wedstrijd in de Hofmancup. In tegenstelling tot vorige speeldag gingen we er van uit dat Borsbeke meer tegenstand ging bieden dan Erembodegem. Vandaag vierden we ook ons 84-jarig bestaan van de club!

De wedstrijd werd om 20:15 uur en op een klein kunstgrasveld op gang gefloten. Beveren genoot de aftrap en vanaf dan was het reeds duidelijk dat we goed in de wedstrijd zaten. De bal werd bij momenten zeer goed van voet tot voet gespeeld. De ene mooie actie volgde de andere op. Beveren was baas en dwong Borsbeke op hun eigen helft. In het eerste half uur voetbalde Beveren 4 kansen bij elkaar, waarvan 1 op de deklat getrapt werd.
Uiteindelijk lukte het dan toch voor Beveren. Het was Silvy die na een zoveelste inspanning de bal tot bij Lies kreeg. Lies twijfelde niet en verschalkte de thuisdoelvrouw, verdiend 0-1 voor.

6 minuten later zette Beveren een aanval op vanop de andere flank. Bente zette zich knap door en bracht de bal mooi voor doel, weerom stond Lies op de juiste plaats en met een mooie trap ging de bal overhoeks in doel. Beveren op een geruststellende 0-2 voorsprong.

We gingen rusten en konden terugblikken op een mooie 1ste helft waar wij het meeste balbezit hadden en waar Borsbeke onze verdediging niet echt onder druk kon zetten. Hun aanvallen beperkten zich tot het trappen van de lange bal.

We begonnen de 2de helft met dezelfde 11 en hoopten op het zelfde niveau als voor de drankpauze. Beveren bleef baas en had de partij goed onder controle. Toch was het ook in deze 2de helft wachten tot op het einde om te kunnen scoren.

Een bal dat slecht werd weggewerkt kwam in de voeten van Dana die klaar stond op de rand van de 16. Na een controle trapte ze de bal mooi in de rechter bovenhoek. 0-3.

En 3 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was het Hannah die op haar linker flank doorging, een mooie voorzet tot aan de 2de paal en Bente die goed kwam ingelopen en zo de 0-4 eindstand op het bord zetten.

We onthouden ook dat Borsbeke aardig weerwerk bood en zeker een grote favoriet is om de titel te pakken in 2de provinciale. Veel succes alvast!

Een mooie collectieve prestatie van het team en zo behalen we voorlopig 6 op 6 in deze Hofmancup. De Hofmancup die voor vele ploegen een vervolg is van de voorbereiding door hun makkelijke loting, maar voor ons, Beveren, een loodzware opdracht is gezien onze loting.

Tot slot ook nog een wist-je-dat-je... Na de wedstrijd vernamen we dat het de eerste keer was sinds er een vrouwenploeg is opgericht te Borsbeke het nog nooit gebeurd is dat ze geen enkel doelpunt hebben gescoord. Toch ook een pluim naar onze verdediging!